UNADJUSTEDNONRAW_thumb_137c

Lieve kinderen, 

Gisteren had Sinterklaas weer een drukke dag. Er moesten namelijk schilderijen ge├»nspecteerd worden en Sint was uitgenodigd op de ijsbaan op het Museumplein. 

De dag begon in het Rijksmuseum, waar Sinterklaas ieder jaar even naar de Nachtwacht kijkt. Hebben jullie dat schilderij wel eens gezien? Het is o, zo prachtig. Wat Sint zo leuk vond, is dat hij allemaal bekenden in het Rijksmuseum tegenkwam. Jong en oud. Gelukkig hadden de Pieten genoeg pepernoten voor iedereen meegenomen. 

Na de Nachtwacht inspecteerde Sint Het Sint-Nicolaasfeest van Jan Steen. Op dit schilderij zien we een Sinterklaasviering van heel, heel lang geleden. Tijdens de inspectie zag Sint dat het schilderij wat scheef hing. De Pieten riepen meteen dat ze diezelfde nacht nog terug zouden komen om het schilderij weer recht te hangen. 

Daarna vertrok Sint met de Pieten naar het Museumplein. Onderweg kwamen we allemaal kindjes en hun papa’s en mama’s tegen, zo gezellig! Op het Museumplein staan van die mooie, grote letters. De Pieten wisten niet hoe snel ze hier in moesten klimmen. Toen we op de ijsbaan aankwamen werd Sint op een mooie bank over het ijs gegleden. Zo heeft Sint toch een beetje geschaatst! De Pieten bonden de ijzers meteen onder en schaatsten een rondje mee met de kinderen op de ijsbaan. 

Het was een erg gezellige dag op het Museumplein. Dit weekend zijn er nog meer leuke dagen. Zondag mogen alle kindjes mijn werkkamer in het Amstel Boat House bezoeken. Zie ik jullie dan? 

Dag hoor! 

Sinterklaas 

Deel op: