ADAM – Dennis Bouman

Vandaag was het eindelijk zover. 5 december, de leukste dag van het jaar! 

Lieve kinderen, wat heb ik een geweldige dag gehad. Het begon vanochtend vroeg, toen ik in de pakjeskamer kwam om de laatste cadeautjes in te pakken. Weten jullie nog dat ik vertelde dat alle cadeautjes door elkaar lagen? Vanochtend was alles keurig opgeruimd. Alles lag op volgorde en het was een kleine moeite om de laatste cadeautjes te vinden. Toen ik de Pieten vroeg hoe dit kon bleef het lang stil. Tot er vanuit de menigte een klein stemmetje klonk: mijn jongste hulppiet Hidde! Die lieve schat gaf toe dat hij de hele nacht had opgeruimd omdat hij de kasten per ongeluk had omgegooid. Hij had rode wangen van schaamte, want hij was bang dat door hem Pakjesavond in het water zou vallen. Nergens voor nodig, want het is allemaal goed gekomen. En als een omgevallen kast alles is wat tegenzit dan heb ik graag dat hij de kast volgend jaar weer omgooit!

Nadat de laatste dingen waren ingepakt zijn de Pieten en ik bij scholen op bezoek geweest. Hoeveel het er waren weet ik niet meer, maar ik weet wel dat het er veel waren. En wat werden we overal hartelijk ontvangen met mooie liedjes! Sint heeft veel tekeningen gekregen, handjes geschud en natuurlijk heel veel kinderen gezien.

Toen we terugkwamen begon het allerleukste: het rondbrengen van de cadeautjes voor Pakjesavond. Veel kinderen hebben dit weekend al Pakjesavond gevierd, maar er stonden nog flink wat zakken klaar om weggebracht te worden. Samen met de Pieten heb ik heel Amsterdam en omgeving doorgereisd om alles weg te brengen. Een flinke klus, maar het is allemaal gelukt. Iedereen in Amsterdam kon op tijd Pakjesavond vieren!

Ik hoop dat jullie allemaal blij zijn met de cadeautjes en er met veel plezier mee zullen spelen. Voor Sint zit de tijd in Amsterdam en Nederland er weer op. Samen met de Pieten vertrek ik in alle vroegte en stilte weer naar Spanje. Ik heb genoten van mijn verblijf hier en wil jullie allemaal heel erg bedanken voor alle bezoekjes die jullie hebben gebracht aan de intocht en de evenementen. En natuurlijk wil ik jullie ook bedanken voor alle mooie liedjes die jullie hebben gezongen en de tekeningen die jullie hebben gemaakt.

Op zondag 18 november 2018 kom ik weer naar Amsterdam. Dan is het maar liefst de 80e keer dat ik in Amsterdam ben en ik weet zeker dat we er dan weer een gezellige tijd van gaan maken met elkaar.

Dag lieve kinderen, tot volgend jaar!

Sinterklaas

Foto: Dennis Bouman

DEEL OP: Share on Facebook Tweet about this on Twitter