1-12

Dag allemaal,

Jullie hebben vast wel van Sinterklaas gehoord dat we een probleempje hebben in het Pietenhuis. Iedereen is behoorlijk in paniek, behalve… Sinterklaas zelf!

Toen we in de nacht van zaterdag op zondag terugkwamen van het schoenen vullen ontdekten we dat de Pakjeskamer op slot zit. Nu gebeurt het wel vaker dat een van de Pieten per ongeluk de sleutel meeneemt, maar dit keer wist niemand waar de sleutel was.

We proberen nu de deur open te krijgen, maar het is nog steeds niet gelukt. En iedereen vraagt zich natuurlijk af waar de sleutel is. Er was die avond maar een persoon in het Pietenhuis en dat was… Hidde! Ik heb hem natuurlijk meteen gevraagd of hij hier iets van af weet. Hij zegt van niets te weten en was volgens hem de hele avond op zijn kamer.

Wel vind ik Hidde opvallend rustig. Normaal moet ik moeite doen om hem te verstoppen, nu verstopt hij zichzelf. En hij is ook zo stil… Hij zit maar voor zich uit te staren, het lijkt wel of hij over iets heel belangrijks aan het nadenken is. Zou hij er misschien toch meer van weten of doet hij dit omdat hij van zijn fouten geleerd heeft en zich rustig houdt zodat hij niet naar huis wordt gestuurd?

En weten jullie wat ik misschien wel het allervreemdst vindt? Dat Sinterklaas zich totaal niet druk lijkt te maken. Hij blijft maar zeggen ‘dat het goed komt, want dat komt het altijd.’ Laten we hopen dat hij gelijk heeft. Zelf heb ik wel een beetje de bibbers, want het is al over 4 nachtjes Pakjesavond! Ik ga dus snel weer aan de slag, kijken of ik de andere Pieten kan helpen de deur van de Pakjeskamer te openen.

Adios!

De Oppaspiet

DEEL OP: Share on Facebook Tweet about this on Twitter