img_9297

Lieve kinderen,

Vandaag is het dan eindelijk de dag waar we het hele jaar naar uit hebben gekeken. 5 december! Niet alleen de leukste, maar voor Sinterklaas ook de drukste dag van het jaar.

Er stonden vandaag veel bezoekjes aan scholen op het programma. Volgens mij heb ik iedereen wel gezien op zijn of haar school. Wat een gezellige boel! En natuurlijk moeten ook nog alle pakjes voor Pakjesavond bezorgd worden.

Gelukkig heb ik een extra hulpje: Speciale Hulppiet Hidde! Zoals ik al vermoedde was Hidde al die tijd in het Pietenhuis aanwezig. Ik heb natuurlijk zijn hoevenbord gezien in de Pietengym en onder het bed van de Oppaspiet vond ik een half opgegeten chocoladeletter H. Ook herinnerde ik me dat Hidde me een keer een brief heeft geschreven met daarin de vraag hoe hij de jongste Piet ooit kon worden. Toen wist ik zeker dat Hidde niet naar huis was gebracht, maar nog in het Pietenhuis was.

Hidde heeft het niet van een vreemde: zijn vader wou vroeger ook Piet worden, maar hij kwam vast te zitten in de schoorsteen. Daarom hebben de ouders van Hidde zich geen moment ongerust gemaakt. Ze wisten van zijn missie en zijn heel erg trots op hem! Al ben ik dat natuurlijk ook.

Eigenlijk was ik van plan om Hidde op heterdaad te betrappen en persoonlijk naar huis te brengen. Maar die dekselse jongen was me steeds te snel af. Zelfs in de Pakjeskamer lukte het me niet om hem te pakken te krijgen. Ik heb namelijk expres de sleutel neergelegd zodat Hidde hem zou vinden. Ik wist zeker dat Hidde Pakjeskamer in zou gaan en zou hem dan daar betrappen. Maar als een echte Piet (je hoort hem wel maar je ziet hem niet) was Hidde al verdwenen voor ik binnen was!

Tsja, en toen zat natuurlijk de deur op slot. Eigenlijk had ik verwacht dat Hidde zijn fout zou komen opbiechten, maar deze pientere jongen heeft het helemaal zelf opgelost! Op dat moment wist ik dat Hidde een echte Piet is. Hij is slim, snel en kan zich goed verstoppen. Bovendien heeft hij laten zien goed te kunnen klimmen, door via zakken strooigoed vanuit de Pepernotenkamer de Pakjeskamer te openen. Daarom heb ik hem benoemd tot Speciale Hulppiet. En zijn hulp kwam goed van pas met alle drukte van dit weekend!

Ik ga snel de laatste zakken met cadeautjes bezorgen. En dan zit het Sinterklaasfeest er helaas al weer op. Morgen vertrek ik om 15.15 met helikopter vanaf het Museumplein in Amsterdam naar de stoomboot. Komen jullie me allemaal uitzwaaien?

Sinterklaas

DEEL OP: Share on Facebook Tweet about this on Twitter