4-12

Hoi allemaal,

HET IS ME GELUKT! DE PAKJESKAMER IS OPEN EN IK BEN DE JONGSTE PIET OOIT!

Zo, dat is duidelijk haha. Jullie kunnen je niet voorstellen hoe blij ik ben. Het is me gelukt om de Pakjeskamer te openen en ik ben de jongste Piet ooit geworden!

De hele week heb ik nagedacht over hoe ik de Pakjeskamer open kon krijgen. Maar niets lukte. Tot ik dit weekend in de werkkamer van Sinterklaas een plattegrond van het Pietenhuis vond. Daarop zag ik dat er in de Pakjeskamer een losse tegel is. Vanuit de Pepernotenkamer (die onder de Pakjeskamer ligt) kun je de tegel opzij schuiven. Alleen moet je in de Pepernotenkamer naar het plafond klimmen om dat te kunnen doen.

Maar dat klimmen heb ik natuurlijk geoefend in de Pietengym! Ik heb allemaal zakken met strooigoed opgestapeld en ben daar overheen geklommen naar het plafond. En inderdaad, ik kon de tegel opzij schuiven en de Pakjeskamer in klimmen. En jullie raden nooit wie daar stonden…

Sinterklaas en de Pieten! Sinterklaas kon natuurlijk al die tijd de Pakjeskamer gewoon in met zijn ring! Die kan alle deuren openmaken, ook de Pakjeskamer. Daarom kreeg iedereen gewoon cadeautjes in zijn schoen en werden de pakjes bij de mensen die dit weekend al Pakjesavond vierden gewoon bezorgd. Kapot dom dat ik daar niet eerder aan gedacht heb.

Sinterklaas en de Pieten waren heel trots op me. Niemand was namelijk op het idee gekomen om via de Pepernotenkamer de Pakjeskamer in te klimmen. Volgens Sinterklaas heb ik laten zien dat ik het in me heb om een echte Piet te worden. Ik kan helemaal zelf problemen oplossen, kan goed klimmen en me goed verstoppen, zoals op de boot en in het Pietenhuis. Je hoort me wel maar je ziet me niet zeg maar.

Daarom heeft Sinterklaas me benoemd tot Speciale Hulppiet. Ieder jaar mag ik komen helpen in het Pietenhuis. Ik mag hier helaas niet voorgoed komen wonen, maar ik mag wel ieder jaar terugkomen en helpen met cadeautjes inpakken, zakken met strooigoed vullen en hopelijk volgend jaar ook met cadeautjes rondbrengen.

Wel moet ik onthouden dat ik de sleutel van de Pakjeskamer ALTIJD bij me moet houden. Maar dat vergeet ik nooit meer. We hebben net geproost met een beker chocolademelk om het te vieren en nu moet ik als de Pietenweerga aan het werk. Nog maar 1 nachtje slapen tot Pakjesavond!

Tot volgend jaar!

Hidde

DEEL OP: Share on Facebook Tweet about this on Twitter